Thursday, 29 December 2011

WTG : Pesta Durian Muzium KL

Where To Go akan bagi cadangan mana nak pergi, atau ada event yang menarik berkaitan dengan pelancongan. Kadang-kadang saya sendiri tak boleh nak pergi. 


Oke. Minggu ni, WTG cadangkan korang semua pergi makan durian or buah-buahan dekat Muzium Telekom, dekat je dengan Menara KL. 


Muzium Telekom
EVENT : Makan Durian Sampai Lupa Dunia
TEMPAT : Muzium Telekom

BAYARAN : RM 15-dewasa, RM 8-adikadik
TARIKH : 28-30 Disember 2011
MASA : 10 pagi - 7 petang


Kereta : Sesiapa yang tak tahu nak pergi, dari Bangunan Sultan Abdul Samad (Jalan Raja Laut), masuk ke Jalan Tun Perak, then masuk Jalan Raja Chulan, then dalam beberapa minit driving, sebelah kiri nampak bangunan old-fashion zaman-zaman kolonial, ha tu la Bangunan Telekom. Ada tulis pun besar-besar. 
Kaki : Stesen tren paling dekat adalah Stesen LRT Masjid Jamek, bas tak tahu pulak rapidKL mana satu yang lalu. Tapi bila check dekat laman web rapidKL dia suruh jalan Kaki jugak lepas turun kat LRT Masjid Jamek
View Larger Map

Ini adalah kolobrasi dengan FAMA yang kelima dan kedua untuk tahun ni kalau tak silap. Kali pertama apda bulan Julai yang lepas. Get to the Muzium Telekom dan makan sampai pengsan.


Bape banyak sangatlah korang boleh makan.
--------------------------------------------


Where To Go will suggest you any interesting event related to tourism.


Okay. This week, WTG suggest you all go eat durian fruit or near the Museum ofTelecommunications, JE close to the tower.


EVENT: Eat Durian Till You Flat
WHERE: Telekom Museum, Jalan Raja Chulan, Kuala Lumpur, Malaysia


FEES: RM 15-adult, RM 8-kids
DATE: 28-30 December 2011
TIME: 10 am - 7 pm


Cars: From the Sultan Abdul Samad Building (Jalan Raja Laut), -----> Jalan Tun Perak, ------> Jalan Raja Chulan, pre-colonial building at your right in a few minutes driving, is Telekom Museum


Feet: The nearest train station is the Masjid Jamek LRT station.


Get there and challange your "Durian Limit". ha ha


0 comments:

Post a Comment